Pictura pe numere. Cum a aparut? Ce este? Cum se face?

Pictura pe numere. Cum a aparut? Ce este? Cum se face?
Pictura pe Numere, Paint by Numbers, PBN.... sunt sintagme relativ noi in Romania. Te-ai intrebat vreodata ce inseamna si cum a aparut acest concept si ce reprezinta aceasta indeletnicire? Sa o luam cu inceputul. :) 



Creatorul conceptului de "paint by numbers" a fost Dan Robbins, un ilustrator de carti de copii din America. Pus in fata unei provocari, sa vanda cat mai multa vopsea pentru firma la care lucra, acesta a venit cu ideea de a crea seturi de pictura accesibile tuturor. Robbins si-a bazat conceptul pe un sistem inventat de da Vinci pentru elevii sai: „Mi-am amintit ca am auzit despre cum Leonardo da Vinci isi va provoca propriii studenti sau ucenici cu sarcini creative. El ar fi impartit modele numerotate care sa indice unde anumite culori ar trebui utilizate in proiecte specifice, cum ar fi subpictura, culorile preliminare de fundal sau unele lucrari mai mici, care nu au necesitat atentia sa imediata.”

Pentru a crea fiecare trusă, Robbins a pictat mai intai o lucrare originala, apoi a asezat o foaie de plastic peste ea si a conturat formele pentru fiecare nuanta si umbra. Fiecare segment a primit apoi un numar si culoarea corespunzătoare. Dupa multe incercari si erori, s-au nascut seturile Paint by numbers, fiind prezentate publicului prin sintagma “Fiecare om este un Rembrandt”. Astfel, in America postbelica, pictura pe numere a fost puternic incurajata, deoarece se considera a fi un hobby educativ. Practic, ea reprezenta idealul egalitatii mult ravnite in acea perioada: toti putem face orice, fie ca suntem incepatori, talentati sau profesionisti. In 1955, aproximativ 20 de milioane de seturi au fost vandute in America, iar lucrarile terminate atarnau cu mandrie in casele de peste tot. Pana si secretarul presedintelui din perioada respectiva a organizat o galerie de lucrari Paint by number, realizate de oficialii administratiei de la Casa Alba.

Ce contine un kit de pictura pe numere?

La DEGO orice set de pictura pe numere contine o panza canvas, intinsa pe rama de sasiu de lemn, culori pentru fiecare nuanta a tabloului, 3 pensule de diferite marimi, o diagrama cu schema de culori, instructiuni si accesorii.



Exista mai multe tipuri de seturi de pictura pe numere?

Da. Din punct de vedere al calitatii exista seturi de pictura clasice si seturi de pictura premium. Diferenta este data de panza canvas (pre-colorata la seturile premium) si de numarul de accesorii - in general seturile premium contin un lac de fixare a culorilor dupa finalizare si carlige de agatat tabloul pe perete. In oferta DEGO veti gasi, preponderent, seturi de pictura Premium, fabricate in Europa.  


Cum se face?

 
In primul rand cu zambetul pe buze. :) Pictatul pe numere este o activitate extrem de relaxanta, cu rezultate spectaculoase. Nu trebuie decat sa cauti un colt linistit, cu lumina buna. In sectiunea noastra de accesori veti putea gasi si un sevalet pe gustul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti numerotarea culorilor si sa aplici nuantele in functie de numerele de pe panza si cutiute. 




La final nu uita sa faci o fotografie rezultatului final si sa il trimiti la office@dego.ro sau prin What's up la 0723567833, sa ne bucuram impreuna de rezultatul muncii tale si sa devi o inspiratie si pentru alti artisti aspiranti



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!